Google heeft een nieuwe veiligheidsfunctie geïntroduceerd die begint met Android versie 5.1, die smartphones moet beschermen, zelfs als ze worden gestolen en de dief een fabrieksreset uitvoert.

In dit geval worden alle gegevens normaal gesproken van het apparaat verwijderd en wordt de smartphone gereset naar de standaard fabrieksinstellingen. Om ongeoorloofde toegang tot de smartphone op deze manier te voorkomen, heeft Google echter de zogenaamde "Android Factory Reset Protection" (FRP) geïntroduceerd. Dit betekent dat na een fabrieksreset een login met het laatst gebruikte Google-account op het apparaat nodig is voordat de smartphone weer gebruikt kan worden.

Een fabrieksreset heeft weinig nut voor een dief, want ook daarna is het apparaat nog steeds niet bruikbaar.

Het laatst bekende Google-account is verplicht. De smartphone wordt pas weer ontgrendeld als deze volledig is ingevoerd.

Als het beveiligingsbericht verschijnt en de beveiligingscode of het Google-account niet meer bekend is, hebt u alleen de mogelijkheid om uw eigen toegangsgegevens via Google te herstellen.

Link naar Google Support.

Als alternatief kan uw smartphone tegen betaling worden ontgrendeld in onze servicewerkplaats. Neem hiervoor contact op met ons serviceteam.