Factory reset

Als de Camera 2.0 al verbonden is met een elements-account en geregistreerd is in de elements-app, is het absoluut noodzakelijk (voor een volledige fabrieksreset) om deze eerst uit de app te verwijderen.

Ga hiervoor als volgt te werk:

Stap 1

• tik op de "drie balken" linksboven in de hoofdweergave van de elements-app (menu)
  • tik op "Elementen Apparaten".
  • tik op de te verwijderen "Camera 2.0".
  • tik op de "prullenbak" rechtsboven en bevestig het verwijderingsproces

Hierdoor wordt de Camera 2.0 afgemeld van uw Elements-account, maar is deze nog steeds verbonden met uw router en de videoserver.

Ga als volgt te werk om de Camera 2.0 los te koppelen van de router en videoserver:

Stap 2 Camera 2.0 - Reset (zie "Video - Reset.mp4" in de bijlage)

• Camera 2.0 nog aan staat, of schakel deze in en wacht ongeveer 60 seconden tot de camera is opgestart.
  • Houd de resetknop onder de camera voorzichtig ingedrukt met een SIM-schuifspeld of een paperclip. (zie onderstaande afbeelding)
  • Na ongeveer 20 seconden hoor je een zachte "klik" van het relais van de camera en gaat de status-LED (boven de lens) tegelijkertijd ongeveer 8 seconden branden en vervolgens uit.
  • Nadat de LED na de bovengenoemde 8 seconden is uitgegaan, kun je de resetknop loslaten.
  • Wacht nu nog ongeveer 40 seconden totdat de status-LED knippert in de cyclus "kort, kort, lang". (zie "Video - Klaar om te registreren.mp4" in de bijlage)
  • Koppel nu de voeding los (netstekker) gedurende ca. 10 sec.
  • Wacht nadat de stekker weer in het stopcontact zit tot de camera weer knippert in de cyclus "kort, kort, lang". (zie "Video - Klaar om te registreren.mp4" in de bijlage)
  • het hele proces (stap 2) duurt in totaal ongeveer 140 tot 150 seconden
  • de Camera 2.0 zich in de afleveringstoestand bevindt nadat stap 1 en 2 zijn uitgevoerd

Let op! Als je na het installeren van de camera een foutmelding krijgt dat je de camera om "veiligheidsredenen" moet resetten, wacht dan na het resetten van de camera ongeveer 3 uur totdat je begint met inloggen.