WhatsApp biedt een automatische back-up optie, maar deze wordt niet automatisch ingeschakeld na de installatie.

1. open de WhatsApp App

2. klik op de knop in de rechterbovenhoek en open de opties

3. Instellingen

4. Chats

5. Chat back-up

6. Kies uw Google-account op de locatie waar u de back-up wilt laten maken. Klik op "BACK-UP MAKEN" om een back-up te maken van uw WhatsApp-chats (inclusief afbeeldingen en voicemails) op Google Drive. Hier heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor "Inclusief video's".

Opmerking: Wij raden u aan de back-up alleen te maken als u zich op een draadloos netwerk bevindt.

In het geval van een nieuwe installatie van WhatsApp of een latere verhuizing naar een nieuwe telefoon, zal WhatsApp u automatisch aanbieden om de data te herstellen. Op voorwaarde dat u zich aanmeldt met dezelfde Google-account.

Ga voor meer informatie over WhatsApp naar de WhatsApp-website:

https://faq.whatsapp.com/en/android/?lang=nl