De afkorting "NFC" staat voor "Near Field Communication". Deze technologie maakt het mogelijk om gegevens uit te wisselen over korte afstanden van slechts enkele centimeters. NFC is daarom bedoeld als een extra middel voor gegevensoverdracht naast Bluetooth.

De NFC-functie kan worden gebruikt voor het doen van betalingen, het kopen van tickets of pasjes. In sommige gevallen moet u hiervoor misschien extra apps installeren. Bovendien kunnen foto's bijvoorbeeld worden overgebracht naar andere NFC-geschikte apparaten.

De GS290 en GX290 zijn uitgerust met de NFC-functie.

1. Instellingen

2. Netwerk en internet

3. Hotspot en tethering

4. schakel NFC aan/uit met de schakelaar